• Romero Gould posted an update 3 years, 5 months ago

  Niet elke koffiedrager kan een fatsoenlijk café maken. Ook in restaurants en bars investeren ze vaak veel geld voor dure espressomachines. Helaas trainen ze de medewerkers zeer zelden in het bereiden van een lekkere koffie. Een zeer goede machine alleen maakt geen goede espresso, maar de juiste vaardigheden en, natuurlijk, aromatische en goede hele espressobonen zijn ook vereist.

  Dit artikel gaat echter minder over het gastronomiegebied en meer over uw huiskeuken. Alle koffieliefhebbers die thuis kunnen genieten van een goede koffie en espresso, verhogen de kwaliteit van hun leven. Het is een geweldig gevoel om onze gasten en ons gezin een geweldige cappuccino of een
  goede koffiezet apparaat café latte aan te bieden.

  Voor welke soorten koffieliefhebbers is een zeefhouder de juiste keuze? Welke soorten espressomachines zijn er? Welke espressomachine is geschikt voor mij? Hoe kan ik de zeefhouder gebruiken? Waar is het probleem en ik kan geen fatsoenlijke espresso krijgen? De afgelopen jaren heb ik deze vragen beantwoord aan veel mensen die veel geld hebben geïnvesteerd om een ​​espressomachine te kopen en niet de verwachte resultaten hebben. Het was vooral de kwaliteit van de gebruikte espressobonen. Maar ook de bediening van deze machines moet bekwaam zijn – maar maak je geen zorgen, het is geen hekserij, iedereen die bereid is een beetje tijd te investeren, zal goede resultaten behalen. Ik zou het duidelijk willen zeggen: "Een zeefhouder is alleen geschikt voor mensen die bereid zijn om met hun apparatuur en de espressobereiding om te gaan, te oefenen en te proberen." Voor iedereen die plezier heeft in het leven en in zijn vrije tijd voor zichzelf, spelen zijn familie en vrienden graag de ambitieuze "barista" [Het woord barista is een Italiaans woord, en in Italië is een barista een mannelijke of vrouwelijke "barman" , die meestal achter een toonbank werkt en warme dranken (zoals espresso), koude alcoholische en niet-alcoholische dranken en snacks serveert. Het inheemse meervoud in het Engels is baristas, terwijl in het Italiaans het meervoud baristi is voor mannelijk of gemengd geslacht (baristi: "barmen", "barmannen") of bariste voor vrouwelijk (bariste: "barmaids") Wikipedia], de koffiemachine is dat niet het belangrijkste punt om een ​​heerlijke perfecte koffie te maken. Elke echte "Home Barista" is op jacht naar de perfecte foto, speelt en test met zijn zeefhouder en observeert de veranderingen en verbeteringen in de resultaten van de espresso-bereiding. Als je een dagelijkse Barista bent, moet je tijd plannen voor de voorbereiding van de machine voordat je hem gebruikt. De espressomachine moet opwarmen en met veel liefde worden verzorgd. Er moet altijd vers gemalen espressokoffie beschikbaar zijn. Ook voor de espressobereiding is een hoogwaardige koffiemolen nodig.

  Wat zijn de voorwaarden om ‘jouw’ espressomachine te vinden? –

  Je moet tijd investeren om de zeefhouder onder de knie te krijgen. – Je moet bereid zijn goede espresso koffiebonen te kopen. – Je moet wat meer geld investeren voor een goede espressomolen. – Je moet genieten van het onderhoud en de reiniging van de machine. het bereiden van espresso moet een ritueel van plezier zijn, wat geweldig is, maar ook gepaard gaat met veel tijdinvestering.

  Het genieten van espresso van goede kwaliteit wordt een ‘verslaving’ en je kunt geen slechte of middelmatige koffie of espresso meer drinken. In cafés en restaurants is het bestellen van een espresso vaak een grote teleurstelling. Degenen die aan de bovenstaande criteria voldoen, kunnen straks thuis van betere espresso genieten dan in 99% van de cafés en restaurants in zijn stad. Natuurlijk ben ik de 1% van de supercafs niet vergeten, waar alles klopt en de ambitieuze espressokoks een geweldige espresso maken. Zelfs de dure restaurants hebben vaak koffie van slechte kwaliteit. Aan de andere kant is het ook een heel goed idee om thuis een puntige espresso te maken die een geweldige smaak heeft, zoals het zelfgebakken brood of de zelfgemaakte jam.

  Wat is een espressomachine?

  Een zeefhouder is een speciale koffiemachine die wordt gebruikt voor het bereiden van espresso met behulp van druk. Het opschuimen van melk voor espressodranken wordt meestal met de hand bereid met een schuimlans. De espresso wordt meestal in een apart apparaat gemalen en verdicht met een stamper in de zeefhouder. Dit voorkomt dat de gemalen koffie in de koffiezetkamer wordt geroerd en zorgt ervoor dat het opgewarmde water (ca. 90 ° C) met de benodigde druk (ca. 9 bar) voor de espresso bereiding kan worden opgebouwd en door de verdichte espresso kan worden geperst . Een automatische koffiemachine kan ook een espresso bereiden. Hier wordt het malen van de koffie en al het andere tot de koffiecreatie over het algemeen geautomatiseerd.